Efficiënt reizen door de stad

Tegenwoordig wordt het in steden veel drukker. Dat merken we in Leiden ook ieder jaar weer. De verkeersdrukte neemt dus ook toe in en rondom steden. Snel en efficiënt reizen wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Of u nu dagelijks in de stad te vinden bent of een bezoek brengt aan een nieuwe bestemming. Het is erg fijn om snel en doeltreffend te kunnen bewegen door de stad. Maar op welke manieren kunt u het efficiëntst door de stad reizen?

Te voet reizen door de stad

Is uw bestemming niet erg ver? Dan is te voet door de stad reizen uw beste optie. Ten eerste kost het u geen geld om op deze manier te reizen. Daarnaast heeft u geen last van files. Buiten deze voordelen heeft wandelen ook veel gezondheidsvoordelen. Deze voordelen worden hieronder uitgelegd.

  • Wandelen zorgt voor de versterking van uw botten en spieren. Uw beenspieren worden hier vooral door getraind. Dit helpt weer om de botdichtheid te verbeteren.
  • Wandelen is effectief voor gewichtsbeheersing. Doordat u beweegt tijdens het wandelen verbrandt u calorieën. Daarnaast wordt de stofwisseling gestimuleerd. Hierdoor kan uw lichaam efficiënter vet verbranden.
  • Wandelen zorgt voor stressvermindering. Wandelen heeft ook mentale voordelen. Door wandelen wordt het gelukshormoon endorfine aangemaakt. Hierdoor kunt u minder stress ervaren en beter slapen.

Met de fiets door de stad reizen

Wanneer u wat verder reist door de stad is de fiets een goed vervoermiddel. Ook met deze manier van reizen omzeilt u files. Daarnaast is fietsen overigens ook erg gezond. U ervaart door fietsen dezelfde voordelen als met wandelen. Het enige nadeel van fietsen is dat u niet beschut zit. Als u door een forse Nederlandse regenbui moet fietsen bent u wel kletsnat. Heeft u geen fiets tot uw beschikking? Dan zijn deze te huren bij een NS-station. Hiervoor heeft u wel een OV-chipkaart nodig.

Met het OV naar uw bestemming reizen

Een alternatieve manier van reizen is met het openbaar vervoer. Dit kan in de vorm van een bus, tram of trein. Het OV brengt u vlak in de buurt van uw eindbestemming. Hiervoor heeft u wel een OV-chipkaart nodig. Het kan wel zo zijn dat u tijdens de spits moet staan in het openbaar vervoer.

Elektrische step door de stad heen

U ziet ze tegenwoordig waarschijnlijk steeds vaker: elektrische stepjes. In Parijs kunt u deze zelfs huren als vervoermiddel. In Nederland is dit echter niet mogelijk. Dit komt door het Stint ongeluk in 2018. Als u vaak in de stad bent, is het misschien voor u aantrekkelijk om er zelf een aan te schaffen. Het is echter niet legaal om hiermee de openbare weg op te gaan. Hiervoor kunt u een boete krijgen van €390!

Met de taxi naar uw bestemming in de stad

Een erg luxe vervoermiddel is de taxi. Deze haalt u namelijk op vanaf de plek die u heeft uitgekozen. Daarnaast zet wordt u ook weer afgezet bij de deur van uw bestemming. Een taxi brengt u dus eigenlijk van deur tot deur. Meestal gebeurt dit ook nog in een luxe auto zoals een Mercedes. Dit kost u natuurlijk minder moeite dan het openbaar vervoer.

Een taxi boeken bij Taxi Roomburg voor uw reis door de stad

Heeft u binnenkort een taxi nodig in Leiden of omgeving? Kies dan voor Taxi Roomburg! Wij zijn 24/7 bereikbaar en brengen u met vaste en voordelige tarieven naar uw bestemming. Neem contact met ons op en reserveer uw taxi rit.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.