Van A naar B in een elektrische taxi auto

Elektrische taxi auto

Tegenwoordig rijden we allemaal steeds meer elektrisch. Het is dan ook niet raar dat u steeds meer elektrische taxi’s voorbij ziet rijden. In deze blog gaan we dieper in op waarom deze switch wordt gedaan in 2024, wat de voordelen en de nadelen van elektrische taxi’s zijn.

Geschiedenis van elektrische taxi’s

Elektrische auto’s zijn zeker niet nieuw. In feite werden de allereerste auto’s die door elektriciteit werden aangedreven al in de 19e eeuw ontwikkeld. Toch werden ze in de 20e eeuw grotendeels verdrongen door benzine- en dieselvoertuigen vanwege beperkte batterijtechnologie

De afgelopen tientallen jaren is er echter aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van batterijtechnologie en de beschikbaarheid van oplaadstations. Deze ontwikkeling heeft elektrische auto’s nieuw leven ingeblazen en geleid tot hun opkomst als duurzaam vervoermiddel. In deze context worden elektrische taxi’s geëvalueerd en beschouwd als een belangrijk segment van de groeiende markt voor elektrische voertuigen.

Hoe werken elektrische taxi auto’s

Elektrische taxi auto’s werken op batterijen. Wanneer de elektrische taxi wordt gestart, wordt de stroom vanuit de batterijen naar de elektromotor doorgestuurd. De elektromotor zet de energie dan om naar mechanische energie, wat zorgt dat de wielen van een elektrische taxi bewegen. De energie die een elektrische auto gebruikt komt dus uit een batterij. Om het in perspectief te brengen. Een elektrische taxi auto heeft ongeveer dezelfde capaciteit van 7.000 normale batterijen.

Een groot kenmerk van batterijen is dat ze natuurlijk leeg raken. Hoewel de batterijen van de elektrische taxi’s en auto’s de afgelopen jaren al sterk zijn verbeterd, moeten ze nog steeds regelmatig worden opgeladen. Wat de exacte actieradius is van een elektrische auto, is afhankelijk van het merk en het model.

Waarom worden taxi’s elektrisch?

Taxi bedrijven over de hele wereld hebben te maken met toenemende druk om hun wagenparken te verduurzamen. Als reactie op de groeiende bezorgdheid over milieuvervuiling en de impact van fossiele brandstoffen, hebben steeds meer taxibedrijven elektrische voertuigen omarmd als een duurzaam alternatief voor traditionele benzine- en dieselauto’s.

Milieuvriendelijk

Een van de belangrijkste redenen waarom taxi’s elektrisch worden, is de dringende behoefte aan duurzaamheid in de transportsector. Traditionele taxi’s die op benzine of diesel rijden, stoten schadelijke uitlaatgassen uit, zoals koolstofdioxide, wat bijdraagt aan luchtvervuiling en de opwarming van de aarde. Elektrische taxi’s, die worden aangedreven door batterijen en elektromotoren, produceren geen schadelijke uitlaatgassen, waardoor ze een aanzienlijk milieuvriendelijker alternatief zijn.

Lagere kosten

Elektrische taxi’s bieden lagere bedrijfskosten in vergelijking met benzine- of dieselvarianten. Elektriciteit is doorgaans goedkoper dan fossiele brandstoffen, en elektrische voertuigen hebben minder bewegende delen en vereisen daarom minder onderhoud. Dit vertaalt zich in aanzienlijke kostenbesparingen voor taxiondernemingen en chauffeurs.

Belastingvoordelen

Overheden over de hele wereld bieden diverse stimuleringsmaatregelen en belastingvoordelen om de adoptie van elektrische taxi’s te bevorderen. Dit omvat subsidies voor de aanschaf van EV’s, lagere wegenbelastingen en tolheffingen, en zelfs financiële steun voor de installatie van laadinfrastructuur.

Investeren in groen vervoer met Taxi Roomburg

We krijgen regelmatig positieve reacties van onze klanten die ervaren hebben hoe het taxivervoer met een elektrische taxi bus uitgevoerd wordt. Ook al lijkt de inzet van dure elektrische auto’s in het taxivervoer nu nog niet de meest voor de hand liggende keuze vanwege het opladen van de batterij, heeft Taxi Roomburg hiermee toch een maatschappelijke, economische en gewaardeerde oplossing voor onze klanten gevonden.

 

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.