De top 7 bezienswaardigheden in Leiden

Burcht Leiden

Leiden is een mooie stad met een erg rijke geschiedenis. De architectuur is ontzettend mooi en samen met de grachten geeft dit een geweldige sfeer. Maar wat zijn nou de beste en mooiste bezienswaardigheden om te bezoeken als je in Leiden bent?

De burcht

De burcht die in Leiden staat is een van de oudsten in Nederland. De burcht van Leiden is gebouwd op een kunstmatige heuvel genaamd een motte, zodat het makkelijk te verdedigen was tegen aanvallers. Burgers konden deze plek gebruiken om te schuilen tegen mogelijke belagers.

De burcht van Leiden is bekend geworden door de 80-jarige oorlog tegen Spanje. Het is een erg mooie plek om te bezoeken in de sleutelstad. Als u boven op de burcht staat, kunt u genieten van een mooi uitzicht over de stad. De burcht is elke dag te bezoeken van 08:00 tot 20:00.

Pieterskerk

De Pieterskerk in Leiden is een must see bezienswaardigheid in Leiden. Deze kerk was vroeger de hoofdkerk van Leiden. De bouw van de kerk heeft van 1325 tot 1637 geduurd. Dit komt doordat het steeds verder is uitgebreid in de loop der jaren. De kerk is elke dag open voor bezoeken van 11:00 tot 18:00.

Rondvaart in Leiden

Leiden beschikt over een indrukwekkend grachtensysteem van totaal 28 kilometer lang. U kunt een leuke rondvaart nemen door dit grachtensysteem. De rondvaart gaat langs verschillende andere bezienswaardigheden in Leiden. Zoals bijvoorbeeld Hortus Botanicus en het Rijksmuseum. Opstappen op de rondvaartboot is vaak op en rondom de Beestenmarkt.

Musea

In Leiden zijn ook veel musea te bezoeken. Een aantal hiervan zijn de bekendsten van Nederland. Zoals bijvoorbeeld Museum Boerhaave, Museum van Oudheden, Naturalis en Corpus. In deze musea reis je terug in de tijd of door het menselijk lichaam.

De Sterrenwacht

De Sterrenwacht Leiden is één van de oudste observatoriums ter wereld. Dit observatorium werd voor onderwijs gebruikt door de Universiteit Leiden. Tegenwoordig worden er in De Sterrenwacht geen waarnemingen meer gedaan.

Hortus Botanicus

De botanische tuin in Leiden genaamd Hortus Botanicus is de oudste botanische tuin van Nederland. De eerste beplanting van de Hortus Botanicus vond plaats in 1594. In 2009 is de tuin gereconstrueerd zoals het er vroeger uit heeft moeten zien. Hortus Botanicus bevindt zich op 5 minuten lopen van de sterrenwacht. De botanische tuin is elke dag geopend van 10:00 tot 17:00.

Bereikbaar met Taxi Roomburg

Al deze mooie bezienswaardigheden in Leiden zijn bereikbaar met de taxi’s van Taxi Roomburg. Het bestellen van een taxi kan via ons boekingsformulier of via het telefoonnummer 071 820 0256. De taxichauffeurs van Taxi Roomburg staan in Leiden en omstreken 24/7 voor u klaar.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.