Hoe boek ik een taxi?

Taxi boeken

Tegenwoordig is het boeken van een taxi redelijk eenvoudig gemaakt voor u. Dit kunt u op een aantal verschillende manieren doen. Maar doordat dit vandaag de dag vooral digitaal gaat is het gemakkelijk om de weg kwijt te raken. In dit artikel wordt uitgelegd op welke verschillende manieren het mogelijk is om een taxi te bestellen. Zo kunt u vanaf nu altijd makkelijk een taxi boeken!

Telefonisch een taxi boeken

Bij bijna alle taxi bedrijven is het nog steeds mogelijk om telefonisch een taxi te bestellen. Dit is een erg eenvoudige manier om een taxi te boeken. Het enige wat u hoeft te doen is het nummer van een taxibedrijf naar keuze te zoeken. Vervolgens belt u dit nummer. Het kan voorkomen dat u in een keuzemenu terechtkomt. Als u luistert naar het keuzemenu weet u precies wat u moet doen om een taxi te bestellen. Zodra u heeft gekozen voor de juiste optie zal u worden doorverbonden met een werknemer van het taxibedrijf. Hier geeft u vervolgens aan wat uw bestemming en ophaaltijd is. Er zal gekeken worden of er een taxi beschikbaar is op het gekozen moment. Deze zal vervolgens uw kant op komen, zodat u kunt genieten van uw reis.

Op straat een taxi aanhouden

Op drukke plekken zoals stations, luchthavens en winkelcentra is het vaak ook mogelijk om een taxi aan te houden. Dit doet u door uw hand op te steken als er een taxi voorbij rijdt. Als de taxi beschikbaar is zal hij stoppen. U kunt dan instappen en aangeven waar u heen wilt. Na de rit kunt u de taxichauffeur betalen.

Via het internet een taxi bestellen

Tegenwoordig is het bijna altijd mogelijk om een taxi via het internet te bestellen. Als eerste zoekt u een taxibedrijf naar keuze. Vaak staat op de eerste pagina die u te zien krijgt de optie om een taxi te boeken. Hier vult u de details in van uw rit. Zoals begin en eindpunt, enkele rit of retour, en ophaal- en aankomsttijd. Hierna kunt u het voertuig kiezen waarin u opgehaald wilt worden. Vervolgens dient u te betalen voor de rit. Als u dit heeft voltooid is alles geregeld. U kunt op de geselecteerde datum genieten van uw rit!

Via een mobiele app een taxi boeken

Veel taxibedrijven hebben tegenwoordig een mobiele app waarmee u een taxi kunt bestellen. Dit gaat op dezelfde manier als het bestellen van een taxi via het internet. Hoe dit moet is hierboven uitgelegd.

Een taxi boeken bij Taxi Roomburg

Het is natuurlijk ook mogelijk om een taxi te bestellen bij Taxi Roomburg. Dit kunt u telefonisch doen of via de website van Taxi Roomburg. Hoe het moet via de website van Taxi Roomburg zal hieronder stapsgewijs uitgelegd worden.

Stap 1

Ga naar: https://www.taxi-roomburg.nl/online-boeken/

Stap 1 taxi boeken

Stap 2

Vul uw rit details in. U krijgt hierna te zien hoeveel kilometer de rit is en hoe lang de reistijd is.

Stap 2 taxi boeken

Stap 3

Kies het aantal personen, koffers, en het soort voertuig. Let op; reist u met meer dan 4 personen? Dan is het enige vervoermiddel dat u kunt kiezen het busje. U kunt ook nog voor extra opties kiezen. Dit zijn: een zitverhoger, kinderzitje en een tussenstop.

Stap 3 taxi boeken

Stap 4

Voer uw persoonlijke gegevens in.

Stap 4 taxi boeken

Stap 5

Kies een betaalmethode. U kunt kiezen uit: contant, pinnen bij ophalen of creditcard bij ophalen. Bij de laatste twee opties betaalt u €2 extra. Klik hierna op: overzicht reservering.

Stap 5 taxi boeken

Stap 6

Hier ziet u alle details van uw bestelling. Klopt de bestelling? Dan kunt u klikken op de knop: nu boeken. Hierna is de bestelling gelukt!

Stap 6 taxi boeken

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.