De voordelen van het leasen van een taxi auto

taxi auto leasen

Als u op zoek bent naar een geschikte auto voor taxiritten, maar niet over het kapitaal beschikt om er eentje te kopen, dan kan het leasen van een taxi auto een ideale oplossing zijn. Met het juiste leasecontract kunt u snel aan de slag en direct de weg op om te werken.

Taxi auto leasen

Het huren van een taxi is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De belangrijkste reden is dat u geen grote som geld hoeft neer te leggen voordat u kunt beginnen met het rondrijden van passagiers. Bovendien biedt het leasen van een taxi u als ondernemer verschillende fiscale voordelen als u kiest voor financial lease. Denk aan zaken zoals renteaftrek, investeringsaftrek en de mogelijkheid om de betaalde btw terug te vorderen. Wat ook belangrijk is, is dat wanneer het leasecontract afloopt, u juridisch eigenaar wordt van de auto die u least. Door heel Nederland ziet u ze tegenwoordig rijden, zo ook als taxi in Leiderdorp en Wassenaar.

Financial lease vs operational lease

Een financiële lease is te vergelijken met een huurkoop. U maakt direct gebruik van een nieuwe of tweedehands auto zonder dat een grote investering nodig is. Bij een financiële lease betaalt u een vast maandbedrag aan rente en aflossing. Wanneer de leaseperiode is afgelopen en alle betalingstermijnen zijn voldaan. Dan wordt de taxi uw eigendom.

Kies voor een operationele lease als u een taxi voor een bepaalde periode wil leasen. Loopt het leasecontract af? Dan beslist u of u de taxi teruggeeft of alsnog koopt.

Het grote voordeel aan het financieel leasen van een taxi auto op fiscaal gebied is dat u waarde kunt afschrijven en dat een gedeelte van de investering kan worden gezien als een aftrekpost. De taxi staat op uw balans waardoor u milieusubsidies kan aanvragen en belastingvoordeel kan krijgen. U heeft zelf controle waar u onder andere onderhoud en de verzekering regelt, waardoor u veel geld kunt besparen.

Wat kost het leasen van een auto taxi?

De prijs van een taxi auto lease is afhankelijk van een paar factoren, zoals bouwjaar, model en de aanschafwaarde. Als u kiest voor een financieel leasecontract is dat exclusief onderhouds of reparatiekosten, net zoals bij het kopen van een taxi. Dat komt goed uit als u vaak in drukke gebieden rijdt zoals bij Schiphol. U kunt zelf bepalen waar u dit laat uitvoeren waardoor u de kosten laag kan houden. Dit is een ander groot voordeel van een leasecontract.

Taxi auto leasen of kopen?

Denkt u eraan om te kopen? Dan bent u direct economisch eigenaar van de taxi, maar moet u wel een grote som geld ophoesten. Heeft u dit niet? Dan is het leasen van een auto taxi een uitkomst. Bij het leasen van een auto taxi hoeft u geen kapitaal te hebben voordat u kunt beginnen met rondrijden, maar bent u tegelijkertijd ook geen eigenaar van de taxi. Er bestaan twee typen lease contracten waaruit u kunt kiezen: financieel en operationeel, waarbij u met een financieel leasecontract aan het einde van de leaseperiode wel eigenaar wordt van het voertuig, zonder dat u in één keer een groot kapitaal hoeft neer te leggen. In principe is een financieel leasecontract dan ook het beste van twee werelden.

Voordelen auto taxi lease

  • Ondernemers hebben recht op teruggave van de btw
  • Economisch eigenaar
  • Bedrijfsmiddel op de balans
  • Boetevrij inlossen en inruilen
  • Exacte maandlasten gedurende de looptijd van het lease contract zonder verborgen overheadkosten

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.