De voordelen van een taxi ten opzichte van het OV

Voordelen taxi ten opzichte OV

Tegenwoordig staat mobiliteit centraal. Het kiezen van het juiste vervoermiddel is hierbij erg belangrijk. Of je nu snel naar de luchthaven moet, een avondje uitgaat met vrienden, of gewoon van A naar B wilt zonder gedoe. Maar één vervoermiddel blijft de beste keuze: de taxi. Maar waarom?

Taxi’s zijn onmiddelijk beschikbaar

Als u vaak met de trein of bus reist, herkent u het waarschijnlijk wel: vaste vertrektijden, vertragingen en je bent dus volledig afhankelijk. Dit vindt iedereen natuurlijk erg vervelend. De taxi lost dit probleem voor eens en altijd op. Voor taxi’s zijn geen vaste vertrektijden. Een taxi kunt u waar en wanneer u maar wilt bestellen. Bent u gestrand in een erg rustig dorpje zonder openbaar vervoer? Een taxi is de oplossing. Rijden de treinen niet meer, en staat u in de stad? Bestel een taxi. De taxi’s van Taxi Roomburg zijn 24/7 telefonisch en online beschikbaar!

Taxi’s zijn comfortabel

Een ander voordeel van het reizen met een taxi is de comfort en luxe. In het openbaar vervoer is er vaak weinig luxe. U moet bijvoorbeeld wachten op een perron of in een bushalte. Vaak is het druk en heeft u dus geen plek om te zitten. Als u voor een taxi kiest wordt u vaak opgehaald in een Mercedes. Deze taxi’s bieden veel ruimte en comfort. De service van een taxi is ook vaak beter. Uw bagage wordt meestal door de taxichauffeur in de kofferbak ingeladen. Als u met het OV reist, moet u uw bagage vaak op uw schoot of naast u houden. Dit is natuurlijk minder comfortabel.

Een taxi bespaart u tijd

Tijd is voor iedereen kostbaar. Met een taxi bespaart u uw kostbare tijd. Het reizen met het OV kost over het algemeen meer tijd. Dit komt door vertragingen. En u moet nog naar het station toe komen voordat u op de trein kunt stappen. Met het OV zit u vast aan vaste reistijden. Komt u te laat aan op het perron? Dan is de trein al vertrokken. Met een taxi heeft u hier geen last van. Een taxi is bijna altijd op tijd. De taxichauffeur staat op de afgesproken tijd op de afgesproken plek. Verder rijdt u in één keer naar uw bestemming zonder tussenstops. Hierdoor bespaart u weer tijd. Een ander voordeel van de taxi is dat je recht voor de deur van je bestemming kan worden afgezet. Als u met het OV reist, moet u het laatste stuk lopen naar uw bestemming. Dit kost u dus meer tijd en moeite.

Prijs vergelijking

Het enige nadeel dat verbonden is aan het reizen met de taxi is de prijs. Deze is vaak een stuk hoger dan reizen met de trein. Het kost bijvoorbeeld rond de €100 om met de taxi van Leiden naar Amsterdam te reizen. Wilt u dezelfde reis met de trein afleggen? Dan kost u dit €10. Dit is een aanzienlijk verschil. Het is aan u om de voordelen van de taxi af te wegen tegen de prijs van de trein.

Overzicht

KenmerkenTaxiOV
Onmiddellijke beschikbaarheid✔️
Meeste comfort en luxe✔️
Kortere reistijd✔️
Lagere prijs✔️

Een taxi bestellen is eenvoudig

Het laatste voordeel van een taxi is dat het bestellen ervan erg eenvoudig is. Dit kan via de website van Taxi Roomburg. Of door het telefoonnummer van Taxi Roomburg te bellen: 071 820 0256. Taxi Roomburg staat in Leiden en omstreken 24/7 voor u klaar!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.